.

Látogatók

Az Kerálji Építész és a rév...

2008.06.10. 20:03 | DOGMAN | Szólj hozzá!

Felséges és Ditső Első Háborodott Dogman Kerálj !

Ezúton jelentést tevék fennségednek, midőn gyarló életemnek alantas sodrában jelentős változás állot vala be. Midőn a gonosz és üresfejű júdeai kerálj szolgálatából megszabadulván ismét édes és friss levegőt szíhattam megfáradott tüdőmbe, rövid ideig szabadnak érezhettem magamat. De sajnos ezután hamarosan eljövendett számomra a szűkölködés ideje. Előbb elfogytak keserves verítékkel megkeresett aranyaim, majdan az ezüstök, azután a tallérock, végül már egy likas fabatkám sem maradt. Kicsiny és sokszámú purdé gyermekeimről lefoszlott a ruha, a rongyos bocskor, éheztek, és fáztak. Asszonyomat az utcára kellett zavarjam, hogy - ősi mesterség által - legalább a száraz kenyérre valót megkeresse.
Sehol e széles birodalomban nem akadott számomra építeni való, még egy szaros desznyóól sem.
Hiába kilincseltem idegen országok keráljainál, hercegeknél és gerófoknál, legfeljebb rühös culágernek vettek volna szolgálatukba éhbérért. Elkeseredésemben arra gondoltam, hogy önkezemmel vetek véget mások életének.
Hosszú és keserves hónapok nyomorúsága után azonban végre felcsillant egy reménysugár.
A szomszédos birodalom uralkodója Becses Hosszúlépetü Acélkerálj hírét vette az udvarában megforduló csavargóktól és koldúló deákoktól, hogy éldegél itten az erdő szegletében egy düledező viskóban egy szebb időket is látott nagy tapasztalatu, bölcs és jóképű Építész.
Rögvest követeket küldött hozzám pecsétes írással, hogy volna-e kedvem elszegődni a szolgálatába udvari (nem baromfiudvari) építésznek.
Hosszas gondolkodás után (kb. 3 másodperc) elfogadtam az ajánlatot, és fiskális jelenlétében rögtön megcserbuláztuk az üzletet.
Remélem jól döntöttem.
Ebből a keráljból többet nézek ki, mint a többi sok nyikhajból. Emberszámba veszi az embert, a földművelő parasztokat is megfizeti, nem izráelita a vallása, és egy kicsit konyít az építészethez is. Ráadásul régi ismerősöm az udvartartásból egyik-másik gróf és báró, sőt még egy öreg megcsontosodott udvari bolond is.
Igaz, hogy nem építek neki fényes palotákat, kerálji várakat, lovagkastélyokat és égig érő katedrálisokat, de építek sok kicsiny családi otthont (nem nyugdíjasotthont) az eccerű pórnép felemelkedése végett.
...hát Felséges Keráljom, emígyen alakult gyarló életem folyása az utóbbi időkben.
Kívánom, hogy éljél továbbra is békességben, és hogy Kerálji egészséged is hosszasan megmaradjon, fogyasszad sűrüjen az rozmaringos-mézes pálinkának nevezett gyógyhatású készítményt. (3x40 csepp naponta)

Alázatos szolgád: az Építész

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr49513581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: bor építész keráljság
süti beállítások módosítása