.

Látogatók

Bundáás és Kockáás???

2007.11.30. 20:14 | DOGMAN | Szólj hozzá!

Ma a Királjság egyik felében a vecsernye egy olyan étel volt, amit csak az Ősi Kerálji Konyhán készítenek. Ez egy messzi - még Taljánországnál is messzebbi - földről származik. Történt egyszer még a Naaagy Szentföööldi Keeeresztes Hadjáááratok idején, hogy Keráljságunk ősi családfájának egyik ük-ük-ükapánk Első Nagy és Frikarcnyit Sem Megrettenthető Artiris, az esti letáborozáskor, bundáskenyeret kért vacsorára. De a szakácsnak nem volt, nem ám egy csepp, - de egy fél csepp olaja sem. Nagy volt az ijedség a konyhasátorban!!!
 -Mi lesz most?
 -Mit fog szólni Első Nagy és Frikarcnyit Sem Megrettenthető Artiris, ha nem kap bundáskenyeret vacsorára????
 Volt egy szakácsinas - bizonyos Füregmin - akinek egyszercsak egy csuda ötlete támadt... De ne szaladjunk a dolgok elébe! Eljött a vacsora ideje és Első Nagy és Frikarcnyit Sem Megrettenthető Artiris csodálkozva nézte: a Főszakács helyett egy szutykos kis kukta hozza a bundáskenyeret.
A főszakács biztos távolból, egy hegyes bottal tolta-noszogatta be a kis kuktát...
 - Mi ez ???? - kérdezte haragosan Artiris (az Első Nagy és Frikarcnyit Sem Megrettenthető) Kerálj.
 - Hol a bundáskenyerem ????
A kis kukta hajbókolva ezt mondta:
 - Drága Fenséges Első Nagy és Frikarcnyit Sem Megrettenthető Artiris Keráljom (igen így mondta csupa nagybetűvel...) - Életem halálom, kezedbe ajánlom, nem volt olajunk a bundákenyérhez. De... Deeee én a messzi Svejcból jöttem udvartartásodba, és nálunk Teloflony falujában nagy csudát ismernek a kovácsok: Olyan sepregnőt készítenek titkos családi hagyományok révén, melyben nem ég oda az étel. Mindig van nálam egy ilyen serpegnő, és én megsütöttem neked benne a bundáskenyeret, de mivel ide a messzi hadjáratba csak a kisebbik serpegnőt hoztam el. Fel kellett szeletelnem apró kockákra a kenyért, majd bemártogattam tojásba és tejbe, így már belefért a serpegnőbe Fenséges Első Nagy és Frikarcnyit Sem Megrettenthető Artiris Keráljom.
Fenséges Első Nagy és Frikarcnyit Sem Megrettenthető Artiris Kerálj megette a kockákra vággott bundáskenyeret, és oly módra ízlett neki, hogy azon nyomban elcsapatta a régi főszakácsot (nyakánál ám...) és a kis Füregmin kuktát tette meg az Udavari Konyha Vezetésére !!! Szóval ez a kockás bundás kenyér története, kinek a szülőanyja a Telpflonyi serpegnő, a szülőapja pediglen egy kés.

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr24364274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása