.

Látogatók

Lupus on air & a sör

2007.11.28. 19:21 | DOGMAN | Szólj hozzá!

Becsekkoltuk Lupust A Egyetlent a Gmailba, reméljük mielőbb idereccent valamit. Addig is írunk valamit az jó sörökről. A SÖR komlóból, malátából, élesztővel és vízzel erjesztés útján készített alkoholtartalmú ital! Hehhe... ebből már az ésszel kissé jobban megáldottabbak ki is találhatják, milyen alapanygok szükségeltetnek a serfőzéshez :) Az komlónak, az termős növény tobozát használandjuk fel. Jó komló az a komló, mely lápos talajon termend. Az árpának, fajtája legyen jó sörárpa, melyből kiválló malátát készíthetünk. A jóféle sörárpát tartályokba tesszük, majd beáztatjuk úgy, hogy 3-4 nap alatt a megfelelőre hízzon benne a víztartalom. Mikor a "nedves rakás" már felmelegszik, és megjelendnek az első csírák, akkor már nem sok van vissza... Ha a csírák széjjelválandnak, és keresik a földet, akkor lesz készen a zöldmaláta. Ezután a zöldmalátát betesszük az aszalóba és ottan 10-12 órán át száríjjuk. Eztána száraz malátacsírákat eltávolítjuk. Most jövend a cefrefőzés dolga, melynek végeredményeképpenség, megkapjuk a malátából a sörlét. Ezt a sörlét a főzőüstbe töltvén, komlóval főzzük össze. Használhatunk hektóliterenként 150-500 gramm komlót, ettől lesz függő a sör típusa és alapíze. itt jut eszembe a Keráljságunk számára meg kell határozandani egységes és magasztos minden eddiginél jobb mértékegységrendszert is... Eztán a kifőzött sörlét hagyjuk kicsapódni. Leszűrjük róla az oldhatatlan komlót, majd lehűtjük olyan 5 celsius fokra. Kádakba tesszük majd hozzáadjuk a sörélesztőt, mitől a malátacukorból, alkohol és szénessav lesz. Tartályokba tárolván a megerjedt sört 0 fokra hűtéssel elegyedni fog a szénessav a nedűvel. és kész is a sör...

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr76364264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: sör mértékegység lupus
süti beállítások módosítása